مطمئنا هیچ یک از افراد، حتی متعصب ترین هواداران اندروید هم نمی توانند سادگی و لذت کار با آیفون و آیپد را انکار کنند. محصولات شیک و خوش تراش کمپانی اپل همواره برای میلیون ها عاشق تکنولوژی در سراسر دنیا دلبری کرده اند و کماکان با قدرت به این رویه ادامه می دهند.
برای کسی که قصد خرید یک اسمارت فون جدید دارد، دلایل منطقی و محکمی وجود دارند که انتخاب وی از میان یکی از محصولات اپل باشد. در این مقاله به ده مورد از قدرتمندترین این دلایل خواهیم پرداخت.
۱- آیفون آسان ترین موبایل برای استفاده است
ease-of-use2
علیرغم تمام تلاش های سازندگان موبایل های اندرویدی برای فراهم کردن یک رابط کاربری ساده، باز هم این آیفون است که با اختلاف زیادی ساده ترین اسمارت فون برای استفاده در دنیاست.
کلیه اپلیکیشن ها در iOS بدون هیچ بخش جداکننده ای روبروی شمایند و هیچ مانع مزاحمی برای دسترسی به آنها نمی بینید. ممکن است برخی از عدم تغییر iOS در طول این سالها گله مند باشند، اما ما معتقدیم که این رابط کاربری در عمل، کماکان به همان خوبیست که در سال ۲۰۰۷ بود. موبایل را بردارید، روشنش کنید و وارد اپلیکیشن ها شوید. به همین سادگی.
البته اپل چندان هم نسبت به اعمال تغییرات در iOS بی توجه نبوده، به همین خاطر Siri و مرکز کنترل را به آیفون های جدیدش آورده.
۲- بروزرسانی سیستم عامل در هر زمان که بخواهید
اندرویدی ها ابدا از این مورد خوششان نخواهد آمد. طبق آمار، تا تاریخ اول ژوئن سال جاری تنها ۱۲% از گجت های اندرویدی از آخرین نسخه این سیستم عامل (لالی پاپ) استفاده می کنند. این بدین معناست که تنها یک نفر از میان ده نفر می توانند از طراحی متریال یا حالت Priority و امکانات دیگر سیستم عامل اندروید بهره ببرند.
دقیقا عکس همین رویه را در میان کاربران iOS میبینیم. طبق جدیدترین آمار منتشر شده، تا تاریخ اول ژوئن ۲۰۱۵ حدودا ۸۳% صاحبان آیفون از جدیدترین نسخه سیستم عامل iOS استفاده می کنند.
مشکل اینجاست که در اندروید به غیر از موبایل های اصیلی همچون نکسوس، کمپانی هایی همچون سامسونگ، ال جی و اچ تی سی می بایست برای کسب گواهی استفاده از آخرین نسخه سیستم عامل و آوردنش به محصولات خود زحمت بیشتری را متقبل شوند. متأسفانه این تولیدکنندگان در سال های اخیر، به جای تشویق مردم به بروزرسانی، با تنبلی در ارائه نسخه های جدید اندروید برای موبایل های قدیمی اوضاع را حتی بدتر کرده اند.
اگر قرار باشد که امروز نسخه جدیدی از iOS عرضه شود، تمامی دارندگان آیفون از همان لحظه اول عرضه می توانند نسبت به بروزرسانی موبایل هاشان اقدام کنند. به نظر می رسد که اپل آنقدری عاقل هست که به این زودی ها چنین رویه ای را تغییر ندهد.
۳- بهترین اپلیکیشن ها اول برای iOS می آیند
iOS-first (1)
گوگل پلی در حکم نت فلیکس استورهاست؛ اپلیکیشن هایش به دانلودهای میلیونی می رسند، اما زمانی که روزها از عرضه شان برای iOS گذشته. به عنوان مثال، بیش از دو سال از عرضه اینستاگرام در iOS گذشت تا کاربران اندرویدی بتوانند به آن از طریق گوگل پلی دسترسی داشته باشند. البته اخیرا وضعیت اپلیکیشن های دیگر نسبتا بهتر شده، با این وجود باز هم در مواردی مثل میرکت، پریسکوپ یا بازی Vainglory اختلافی حدودا یکی دوماهه را در زمان عرضه شاهدیم.
پیام این موضوع کاملا روشن و واضح است: اگر اپلیکیشن های داغ و دست اول را می خواهید، iOS همچنان پادشاه پلتفرم هاست.
۴- در iOS خبری از اپلیکیشن های ناخواسته نیست
bloatware2
در موبایل های اندرویدی ممکن است اپلیکیشن های ناخواسته ای ببینید که از سوی کمپانی سازنده یا اپراتور طرف قرارداد آن در گجت نصب شده اند که پاک کردن آنها از موبایل یک دردسر درست و حسابی است. البته سامسونگ و چند کمپانی دیگر با جمع آوری این اپ ها در یک فولدر، از رنج در دید بودنشان تا حد زیادی کاسته اند اما هنوز هم این اپلیکیشن ها فضای زیادی از حافظه موبایل را به خود اختصاص می دهند.
اما در آیفون، به هیچ وجه اپلیکیشنی که به طور پیش فرض توسط اپراتور طرف قرارداد نصب شده را نخواهید دید و همین به موبایل های اپل ظاهری تمیز و شیک تر بخشیده.
۵- هماهنگی بی نظیر بین iOS و مک
Continuity 1
اگر تاکنون از یک رایانه مک استفاده نکرده اید، مطمئنا با تجربه آن از هماهنگی بی نظیرش با آیفون شگفت زده می شوید. به عنوان مثال، با استفاده از قابلیت Continuity در OS X قادرید از مک بوک برای تماس های تلفنی و ارسال و دریافت پیامک استفاده کنید. برای این کار کافیست که آیفونتان را دم دست داشته باشید.
هر چند که قابلیت Handoff ممکن است برای بعضی چندان کاربردی نباشید، اما خیلی ها دوست دارند که با این ویژگی کارهایی از قبیل شروع ارسال ایمیل از طریق مک و ادامه نوشتن آن از طریق آیفون (یا بالعکس) را انجام بدهند. ضمنا به مدد همگام شدن با iCloud می توانید به تمامی عکس ها، یادداشت ها و اسناد خود در آیفون از طریق مک دسترسی داشته باشید.
۶- دوربین های فوق العاده
456
تجربه عکاسی با دوربین های آیفون طی هر نسل با پیشرفت قابل ملاحظه ای همراه بوده و طی این سالها، تصاویر ثبت شده با دوربین محصولات اپل در عین اینکه چشم نوازتر شده اند، دقتشان هم در ثبت رنگ ها بالاتر رفته. آیفون ۶، آخرین اسمارت فون اپل نه تنها از لحاظ فوکوس خودکار ارتقا یافته بلکه می تواند ویدئوهای تایم لپس و تصاویر صحنه آهسته ای با ۲۴۰ فریم بر ثانیه را برای شما فیلمبرداری کند.
در مقایسه آیفون ۶ با گلکسی اس ۶، هر چند ممکن است که عملکرد دوربین پرچمدار اندرویدی در نور پایین بهتر باشد، اما در مقابل آیفون ۶ برای عکاسی در نور مستقیم خورشید و فضای باز حرفی برای گفتن ندارد. همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، رنگ ها در عکس ثبت شده با دوربین آیفون ۶ پلاس به مراتب گرمتر و زنده تر از عکس گرفته شده با دوربین پرچمدار سامسونگ هستند.
در آیفون بعد از فشردن دکمه شاتر، افزونه های دوربین iOS به شما اجازه می دهند تا به اپلیکیشن های ویرایش عکس شخص ثالثی که در موبایل نصب کرده اید از همان محیط Apple Photos دسترسی داشته باشید. به عنوان مثال می توان به اپلیکیشن های خوبی مثل +Camera و Effects Studio برای ویرایش تصاویر و Quick برای ساخت ترول های شخصی اشاره کرد.
۷- Apple Pay
Apple Pay
به غیر از سرویس های Android Pay و Samsung Pay که رقبای آینده اپل محسوب می شوند، این کمپانی آمریکایی همین حالا هم رقبای سرسختی در زمینه سرویس های پرداخت از طریق تلفن همراه دارد که تا این لحظه همگی را با قابلیت های خوبش شکست داده.
از این ساده تر امکان ندارد؛ برای استفاده از خدمات Apple Pay کافیست آیفون خود را نزدیک به پایانه پرداخت الکترونیکی گرفته و آنگاه برای احراز هویت، انگشتتان را روی حسگر Touch ID نگه دارید. فرآیند خرید شما با این کار در نهایت سادگی تکمیل خواهد شد.
اوضاع Apple Pay با آمدن iOS 9 بهتر هم می شود. گفته شده که پشتیبانی از کارت های اعتباری برای خرید از فروشگاه های زنجیره ای بزرگی همچون BJ’s Wholesale Club و JCPenney به اپلیکیشن Apple Wallet در نسخه جدید iOS اضافه می گردد.
۸- امکان کنترل کامل خانه های هوشمند
آیفون به شما امکان کنترل کامل بر لوازم خانه های هوشمند را داده؛ از دوربین های امنیتی گرفته تا چراغ های LED و ترموستات های بسیار پیشرفته. اما HomeKit با همکاری Siri آمده تا این تجربه را به مرحله ای بالاتر برساند. به عنوان مثال، با استفاده از Siri می توانید در زمان شام یا وقت خواب، برای عمل هماهنگ وسائل شبکه خانگی خود یک سناریو تعریف کنید تا با فشردن یک دکمه با آیفون، شرایط مناسب برای هر زمان فراهم گردد.
اگر یک اپل TV داشته باشید، هنگام دور بودن از خانه قادرید آن را از راه دور کنترل کنید. مثلا به سیستم ترموستات خانه دستور دهید تا دما را روی ۲۰ درجه سانتی گراد تنظیم کند.
۹- اشتراک گذاری خانوادگی
با استفاده از این قابلیت در آیفون، اعضای یک خانواده ۶ نفره می توانند کلیه مواردی که از اپ استور، آیتونز یا آی بوکز خریده اند را بین یکدیگر به اشتراک بگذارند؛ آن هم در شرایطی که هر یک حساب کاربری آیتونز جداگانه ای دارند. به عنوان مثال، اگر فرزند کوچکتان قصد خرید داشته باشد، شما به عنوان سرپرست خانواده پیغامی برای صدور اجازه برای این خرید دریافت خواهید کرد و می توانید به محتوای مورد استفاده کودکان خود مدیریت کاملی داشته باشید.
دیگر قابلیت های Family Sharing شامل اشتراک گذاری آلبوم تصاویر، تقویم مشترک و امکان ردیابی کودکان شما در اپلیکیشن های نقشه است. گوگل بر خلاف اپل امکانات چندان جالبی برای اشتراک گذاری خانوادگی در اختیار کاربرانش نگذاشته است.
۱۰- بهترین پشتیبانی
genius
وقتی که هنگام کار با موبایل اندرویدی تان به مشکلی بربخورید، یا باید راه حل آن را از طریق فروم های اینترنتی بیابید یا اینکه با کمپانی سازنده موبایل خود تماس بگیرید. اما در آیفون، با مراجعه به وبسایت اپل می توانید به دیتابیس عظیمی از مقالات راهنما دسترسی داشته باشید، از طریق چت زنده کمک بگیرید و حتی برای کمک گرفتن حضوری در یکی از فروشگاه های محصولات اپل قرار ملاقات بگذارید.
گوگل ابدا چنین رابطه بی واسطه ای با مشتریانش ندارد.