شکل مصرف داروهای روزانه میتواند در آینده بسیار متفاوت باشد. محققانی از دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس یک دستگاه بیسیم ساختند که میتواند در مغز انسان کاشته شده و قابل کنترل باشد تا بتوان از راه دور دارو را تزریق به بخشهای خاصی از مغز کرد. این محققان برای اولین بار موفق شدند این دستگاه را که به اندازه عرض یک تار موی سر است، در مغز موشها بکارند. پیشبینی میشود این شیوه یک روزی بتواند روی مغز انسان برای درمان برخی از بیماریها مانند افسردگی، صرع و سایر اختلالات مغزی و عصبی پیادهسازی شود.
این دستگاه بیسیم از طریق نور یا تزریق دارو به مغز کار میکند. تزریق دارو با این هدف صورت میگیرد که توسط این دستگاه بتوان دارو را به طور کامل به بخشهای خاصی از مغز تحویل داد. قطعاً این داروها عوارض جانبی نخواهند داشت و بالقوه درد کمتری برای بیمار به همراه دارند. دکتر میشایل آر بروچس، دانشیار بیهوشی و بیولوژی اعصاب دانشگاه واشنگتن درباره این تحقیق جدید میگوید: «در آینده باید بتوانیم داروهای درمانی بسازیم که از طریق نور فعال میشوند. با استفاده از یک دستگاه بسیار کوچک کاشته شده، از نظر تئوری میتوانیم داروها را به بخشهای خاصی از مغز منتقل کنیم و بعد آن دارو را با نور فعال کنیم. این رویکرد به طور بالقوه میتواند روشهای درمانی بیشتری را فراهم کند که عوارض جانبی کمتری برای بیمار دارند.»
طبق مقاله چاپ شده در ژورنال Cell، این دستگاه بیسیم کاشته شده بسیار نرم و از یک بافت همانند بافت مغز استفاده میکند. همچنین، این دستگاه دارای بخش است که میتوانند برای تزریق دارو توسط یک کلید فعال شوند. یکی دیگر از کاربردهای این دستگاه میتواند برای فعال کردن سلولهای خاصی از مغز با استفاده از اشعه نوری در حال چشمک زدن به صورت کنترل از راه دور باشد.
منبع: 1pezeshk.com