یک هنرمند موسیقی عاشیقی گفت: متولیان فرهنگ برای حمایت از این موسیقی اصیل باید گامهایی بردارند تا فضای خوبی فراهم شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، مسلم عسگری در دهمین دوره بزرگداشت موسیقی عاشیقی با عنوان «عاشیقلار بایرامی» اظهار کرد: این مراسم از سال 85 با هدف گردهمایی هنرمندان و علاقهمندان به موسیقی عاشیقی آغاز شده و دهمین دوره این مراسم به میزبانی استان زنجان برگزار شد.
وی ادامه داد: امسال در این مراسم 26 هنرمند با عنوان عاشیق، نوازنده بالابان و قاوال از تبریز، اردبیل، زنجان و ارومیه حضور داشتند که با ارائه موسیقی مناطق خود در قالب موسیقی عاشیقی، علاقهمندان به این موسیقی را در فضای آرام به اجرای برنامه پرداختند.
او به تاریخچهای از موسیقی عاشیقی اشاره کرد و گفت: ادبیات و موسیقی عاشیقی از حوزههای بکری بهشمار میرود که نیازمند تحقیقات علمی است. در ایران تا به امروز هفت حوزه عاشیقی ثبت شده که شامل قاراداق تبریز، ارومیه، زنگان، خراسان، قم، ساوه، قاشقایی و سولدوز است.
وی اظهار کرد: ادبیات و موسیقی استان زنجان با توجه به داستانها و آهنگهای ویژهاش از جایگاه خاصی بین حوزههای هفتگانه داخل کشور برخوردار است. از قدیمیترین عاشیقهای این دیار نیز میتوان به «عاشیق شیرین» که خالق داستان «شیرین ایله بیرچک خانیم» است، اشاره کرد. همچنین از اساتیدی که در رشد این هنر مردمی در این منطقه نقش بهسزایی داشتند میتوان به عاشیق یوسف جمال خالق داستان «طوطی سخن و یوسف جمال» اشاره کرد.
او افزود: امیدواریم موسیقی عاشیقی به فراخور استعداد بالقوه در کشور بتواند با مساعدت محققان عرصه موسیقی عاشیقی و سازمانهای ذیصلاح در سطح جهانی به فهرست آثار معنوی جهان وارد شود.