آرتریت یکی از بیماری های دردناکی است که سخت میشه باهاش کنار اومد، این بیماری نه تنها تحرک فرد رو کاهش میده بلکه در موارد شدید باعث بستری شدن شخص میشه.
در حقیقت، با بالا رفتن سن و ضعیف شدن استخوان ها، هر کسی میتونه با درد در مفاصل مواجه بشه. اما آیا مثل دیابت میشه بیماری آرتریت رو هم با رژیم غذایی کنترل کرد؟ دکتر Neelanajan Singh (متخصص تغذیه) بهمون میگه که چطوری میتونیم درد آرتریت رو کاهش بدیم.
آرتریت چیست؟
طبق تعریف سایت ویکی پدیا، آرتریت بیماری اختلال در مفاصله که باعث التهاب در یک یا چند مفصل میشه.
از جمله عوارض عمده ی این بیماری درد در مفاصله؛ درد نتیجه التهاب در مفصل است. امروزه ما به دنبال روشی هستیم که با رژیم غذایی، التهاب رو کاهش بدیم. اما قبل از اون اول باید جزئیات بیشتری راجع به آرتریت بدونیم.
انواع آرتریت:
نزدیک به ۱۰۰ نوع آرتریت وجود داره اما از انواع اصلی این بیماری میشه این موارد رو نام برد:
- آرتروز
- آرتریت روماتوئید
- نقرس
- آرتریت پسوریاتیک
- لوپوس
- آرتریت عفونی
سخن متخصص
دکتر Neelanajana توضیح میده که چرا در آرتریت درد تجربه میشه و فرد مبتلا باید چیکار کنه. آرتریت التهابی در بدنه، پس باید مواد غذایی که خواص ضدالتهابی دارن مصرف کرد. این مواد غذایی به کاهش التهاب در بدن کمک میکنن. این مواد باید سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ باشن که این ماده در خیلی از دانه ها مثل دانه کتان، تخم هندوانه و حتی روغن ماهی وجود داره. این مواد غذایی بسیار مفیدن و به عنوان کاهش دهنده التهاب شناخته میشن.
گیاهان مفید برای افراد مبتلا به آرتریت
بسیاری از بیماران مبتلا به آرتریت به جای تکیه به نسخه پزشک و مصرف دارو، به مواد غذایی ارگانیک روی میارن تا اونو درمان کنن. دکتر Jaishree Bhattacharjee بهمون میگه چه گیاهانی برای درمان این بیماری عالین:
- کرچک
- جینسنگ هند
- پنیرک
- سیر
- پونارناوا
- گیاه Cissus quadrangularis
- گیاه Guggul
- گیاه Haridra
- گیاه Rasna
مواد غذایی که باعث التهاب میشن
بیشتر التهاب های مزمن که همراه بیماری ها هستن، زندگی ما رو تهدید میکنن. شاید غافلگیر شین اگه بدونین با مصرف این مواد غذایی به چه بیماری هایی مبتلا میشین:
- نمک
- شیرین کننده ها
- الکل
- کافئین
- گوشت هورمونی
- روغن پخت و پز
- چربی های ترانس
- گوشت قرمز
- لبنیات
- شکر
نوین زی