“مینارد اوون ویلیامز” که یکی از مشهورترین عکاسان گردشگر به شمار میرود و به خاطر اولین عکس رنگی از مجسمه های بودایی غول پیکر متعلق به قرن ششم در بامیان افغانستان در تاریخ عکاسی شناخته میشود در جریان سفر به آسیا و خاورمیانه از ایران نیز عکاسی کرده است.
به گزارش مجله تاریخ فرادید، “مینارد اوون ویلیامز” یکی از پیشگامان عکاسی گردشگری در تاریخ عکاسی مدرن به شمار میرود که در سال 1919 به عنوان عکاس حرفه ای کار خود را آغاز کرد و با سفر به اقصی نقاط جهان و عکاسی از مناظر، شهرها و مردمان کشورهای مختلف جهان توانست به شهرت برسد.
او را اولین عکاسی میدانند که در سال 1931 در جریان سفر به افغانستان توانست از مجسمه بودایی غول پیکر متعلق به قرن ششم در بامیان عکس رنگی بگیرد. پیش از این تجربه سفر به روسیه و عکاسی از انقلاب این کشور نام او را بر سر زبان ها انداخته بود. سفرنامه چین او نیز یکی از مشهورترین مجموعه عکس های گردشگری و سفر است که به دلیل توجه و نگاه ویژه به مردم شناسی و معماری عکاسان پس از او را تحت تاثیر قرار داد.
اما بیشتر عکس های ایران باقی مانده از مینارد رنگی هستند و مربوط به ایران عصر پهلوی؛ این عکس ها در سفر عکاس به ایران در سال 1947 میلادی یعنی سال 1325 هجری شمسی، 5 سال پس از آغاز سلطنت محمدرضا پهلوی عکاسی شده است. عکس های این مجموعه در کنار ارزش تاریخی به لحاظ زیبایی بصری نیز قابل توجه است.
یک کودک در مقابل مغازه عتیقه فروشی در تهران
alt
مجسمه رضاشاه پهلوی در یکی از میادین تهران
alt
مدرسه سپهسالار در تهران
alt
چند کودک در مقابل مغازه فرش فروشی در آبادان
زنان محجبه در بازار تهران
چند مرد و بساط چایی در کنار یکی از مساجد اصفهان
رهگذران و اتوبوس های شهری در یکی از میادین تهران
دو مرد در حال قرآن خواندن در ورودی یکی از مساجد اصفهان
نمایی از مدرسه چهارباغ اصفهان
خشکبار فروشی در بازار تهران
مرد رهگذر در بازار اصفهان
سربازان در کمپ امیرآباد تهران
مردان و کودکان عابر در دزفول