شانزده مجسمه‌ی عظیم‌الجثه در جهان

1
مجسمه‌ها این قدرت را دارند که بینندگان شان را در شگفتیِ محض فرو ببرند، اما ایستادن در کنار مجسمه هایی با ابعاد بسیار بزرگ و حس کردن عظمت‌شان، می‌تواند نفس‌تان را بگیرد. ساخت هر یک آثاری که در ادامه‌ی این پست با هم خواهیم دید، حدود بیست سال طول کشیده و میلیون‌ها دلار پول صرف پدید آمدن‌شان شده‌است. هر یک از آن‌ها، قرن‌هاست ایستاده‌اند یا در نظر گرفته شده که برای سال‌های طولانی باقی بمانند تا نمادهای تاریخ و فرهنگ باشند و بینندگان از دیدن‌شان، لذت ببرند.مجسمه‌ی مسیح نجات‌بخش، با دستان گشوده و مهربان خود پیروان‌ش را حمایت می‌کند. این مجسمه در ارتفاع ۶۰۰ متری در ریودوژانیروی‌ برزیل قرار دارد و در این ارتفاع و با طول کلی اثر که بیش ۳۰٫۵ متر است، بینندگان خود را به تحسین وا می‌دارد. ابعاد بسیار بزرگ این مجسمه باعث شده که جزو یکی از ۷ عجایب دنیا به شمار آید.

 

مجسمه‌ی بودای Laykyun Sekkya متعلق به کشور میانمار است و بر فراز تپه‌های پو کائونگ ساخته شده‌است و دومین مجسمه‌های بلند جهان شناخته می‌شود. در کنار این مجسمه، مجسمه‌ی بودای درازکشیده‌ی Monywa قرار دارد که بزرگ‌ترین مجسمه‌ی بودای درازکشیده در جهان است.

2

مجسمه‌ی پرتره‌ی عظیمی که در استان هونان چین ساخته شده‌است، چهره‌ی مائو زدونگ را در ۳۲ سالگی نشان می‌دهد. گفته می شود که برای ساخت این اثر، بیش از ۳۵ میلیون دلار هزینه شده‌است.

3

مجسمه‌ی غول‌پیکر بودای Leshan بیش از ۷۰ متر طول دارد و در دامنه‌ی قله‌ی کوه خیجو که مشرف بر دهانه‌ی سه رودخانه در چین است، بنا شده. این اثر جزو میراث‌های جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌است.

4

این مجسمه‌ی صورتی روشن، از گانِشا ساخته شده‌است. یکی از خدایان محبوب هندوها. این مجسمه در استان چاچوئِنگسائو قرار دارد و ارتفاعی تقریباً ۱۶ متری دارد و طول آن بیش از ۲۳ متر است.

5

میانماری‌ها به بودای درازکش علاقه‌ی زیادی دارند. این بودای Chaukhtatgyi  یک اثر زیبای هنری است که در آن بودا، لباس طبایی گشادی به تن کرده و تاجی با طرح الماس بر سر دارد و بر بالشی زیبا تکیه زده.

6

مجسمه‌ی شناگری در لندن به طول ۱۰ متر و ارتفاع سه متر که چمن را مانند آب شکافته تا به پیش برود.

7

مجسمه‌های ۱۰۶ متری از امپراتوران یان و هوانگ. این مجسمه‌ها در استان هِنان چین قرار دارند.

8

مجسمه‌ی تقریباً ۶۲ متری یادبود سرزمین مادری، به مناسبت پیروزی شوروی بر آلمان، در جنگ جهانی دوم ساخته شده و بخاطر ارتفاع آن، از همه‌ی نفاط کیِف اوکراین قابل مشاهده است.

9

این مجسمه که روی صخره تراشیده شده، متعلق به چهره‌ی Decebalus آخرین پادشاه داچیا است که در ناهمواری‌های واقع در اطراف رود دانوب، نزدیک به شهر اُرسُوا در رومانی قرار دارد. این مجسمه‌ی صخره‌ای ۴۰ متری، بزرگ‌ترین مجسمه‌ی صخره‌ای در اروپا شناخته می‌شود.

10

این مجسمه‌ی Murugan روی غارهای باتو در سِلانگور مالزی قرار گرفته‌است. برای ساخت این اثر از ۲۵۰ تن فولاد و ۷۹ گالن رنگ طلایی استفاده شده. این مجسمه که نزدیک به ۴۲ متر طول دارد، بلندترین مجسمه‌ از نشانه‌های آداب هندو در جهان است.

11

مجسمه‌ی یادبود مسیح پادشاه در شهر سوویِبودْزین در لهستان قرار دارد. ارتفاع کلی مجسمه ۵۲٫۵ متر و تاج آن بیش از ۳ متر طول دارد. این مجسمه با کمک‌های مالی ساکنان و کسبه‌ی شهر ساخته شده است.

12

هنرمند چینی این مجسمه از مرلین مونرو را از روی صحنه‌ای معروف در فیلم «خارش هفت ساله» ساخته‌است. طول مجسمه تقریباً ۸ متر است.

13

این مجسمه در جزیره‌ی سِنتوسای سنگاپور از روی یک نماد ملی و افسانه‌ای ساخته شده که متعلق به ماهی ای است که سر شیر دارد. ارتفاع مجسمه نزدیک به ۳۷ متر است و اسم شهری که مجسمه در آن قرار دارد، از لغتی در زبان مالایی به معنای «شهر شیر» گرفته شده‌است.

14

مجسمه‌ی آزادی در جزیره‌ی لیبرتی در نزدیکیِ نیویورک. این مجسمه که از سطح زمین تا بالای شعله تقریباً ۹۳ متر طول دارد، در اصل در فرانسه ساخته‌شد و بعداً به آمریکا منتقل گردید.

15

مجسمه‌ی گوان یین در هاینان چین قرار دارد و در سه وجه ساخته شده که هر یک، موقعیتی متفاوت از چهره‌ی مجسمه را می‌نماید. یک وجه مجسمه، به سمت خشکی است و دو وجه دیگر، به سمت دریای جنوبی چین. این مجسمه تقریباً ۱۰۸ متر ارتفاع دارد.

16

پی‌نوشت: مسلماً بسیاری از نبود تصویر پیکره‌های پاسارگاد در شیراز، ابوالهول و چهره‌های رؤسای جمهور در کوه راشمور گلایه خواهند کرد. این پی‌نوشت، ادای دِینی به این آثار است. جای مجسمه‌های بودای بامیان که طالبان آن‌ها را ویران کرد هم بسیار خالی است. مسلماً مجسمه‌های چشم‌گیر دیگری در جهان وجود دارند که در این نوشته جا افتاده‌اند.

 

1pezeshk.com

Check Also

راه های جاودانه کردن فرش دستباف

فرش دستباف یکی از صنایع یا بهتر است بگوییم، هنرهای ایرانی است که آوازه آن …