پاییز و زمستان وقت خوبی برای کوهنوردی است. گردشگرانی که می خواهند طبیعت را در ارتفاعات برفگیر ببینند، این روزها می توانند بار و بندیلشان را ببندند و در کوهستان های اطراف پایتخت به گردش بپردازند. مقصد، این بار قله هایی در استان البرز است.
قله های دوگانه کهار و ناز در حاشیه شرقی منطقه البرز غربی و در امتداد رودخانه کرج قرار دارند. جایی که مرز طبیعی کوهستان طالقان و ساوجبلاغ و آسارا محسوب میشود.
در این منطقه چهار قله وجود دارند:
1) کهار بزرگ 4015 متر
2) کهار کوچک 3916 متر
3) قله فرعی ناز 4050 متر
4) ناز 4108 متر
کهار، کوه بزرگ و مرتفعی است که از سمت شمال شرق توسط گردنه سیرابشم به قلل هفت خوانی و کرچان و از سمت غرب به قلل ناز و وارکش متصل میگردد و از شمال به آبادیهای گرآب و گته ده طالقان و از سمت جوب به آبادیهای کلوان و کلها محدود میشود.
قلل کهار و ناز در منطقه البرز غربی واقع شدهاند. این قله ها به طور طبیعی جدا کننده دره جاده چالوس و طالقان هستند. قسمت شمالی قله کهار (که به آن کاهار هم می گویند) و خط الراس غربی آن کاملا مشرف به منطقه طالقان است و جبهه شمالی خط الراس شرقی آن مشرف به گردنه عسلک و درههای آزادبر و کهنه ده میباشد که در نهایت به روستای گچسر ختم میشود.
در بخش جنوبی کهار و ناز دو جانپناه وجود دارد. جانپناه قله ناز موسوم به سیادر در ارتفاع 2900 و جانپناه کهار در ارتفاع 3400 متری قرار گرفته است. همچنین در مسیر جنوبی قلل کرچان و کلاش ویا جانپناهی مخروبه موسوم به کامک وجود دارد.
چطور برویم؟
در جاده کرج به چالوس یک پیچ پس از پل خواب، وارد جاده آسفالته 10 کیلومتری کلوان شوید و پس از عبور از باغ های مصفای آیگان به کلوان بزرگ برسید. پس از پشت سر نهادن کوچه باغ ها توسط پلی بزرگ از رودخانه خروشان عبور کرده و از مسیر مالرو باید به سوی تپه های سرخ رنگی در بالای ده کلها ادامه مسیر بدهید. یال بزرگ کهار از همین جا آغاز می شود.
قله های کهار و ناز به دلیل سهولت نسبی مسیر و نزدیکی به تهران و کرج کوهنوردان زیادی را به خود جلب می کنند. این قله ها معمولا از طریق دامنه های جنوبی برای صعود مناسبند. نقطه مبدا روستای کلوان (2200 متر) است.
از کلوان مسیر پاکوب بسیار مشخصی تا قله کهار بزرگ ادامه می یابد. پناهگاهی در ارتفاع 3200 متری در این مسیر بنا شده که می توانید در آن استراحت کنید.
منبع:
irandeserts.com
tebyan.net