با استفاده از این تکنیک ها به فرزندانتون یاد بدین که فعال بودن و مصرف مواد مغذی (و خوشمزه) چقدر اهمیت داره.
مواد غذایی بد رو بندازین بیرون!
وقتی که فرزندتون کوچیکه فرصته خوبیه که نیمی از وعده های غذاییشو تو خونه بخوره. اگه کابینت ها و یخچالتون پر از غذاهای به درد نخور و بی فایده است بهتره که همشونو دور بریزین. به سراغ مواد لبنی بدون چربی یا کم چرب (شیر، ماست و پنیر) و مواد پروتئینی بدون چربی (مرغ بدون پوست، ماهی، سوسیس، بوقلمون و …) برین و سبزیجات و میوه های تازه و شسته شده رو همیشه در دسترس بذارین.
مثل یه خانواده دور هم جمع بشین و شام مورد علاقتون رو بخورین
یه راه عالی برای برقراری ارتباط بیشتر با خانواده و یاد دادن عادات غذایی سالم به کودکان در سنین پایین اینه که دورهمی های خانوادگی و شام خوردن کنار همدیگه همیشه انجام بشه. خانواده هایی که دور هم جمع میشن بهترین فرصت رو دارن تا با بچه هاشون غذاهای جدید رو کشف کنن (به جای اینکه بچه ها در رستوران یا خونه دوستشون اینکارو بکنن). یاد بگیرین که غذاهای مورد علاقه فرزندتون رو با مواد غذایی سالم درست کنین مثلا پیتزا رو با نون گندم، پنیر کم چرب و سیب زمینی پخته شده بپزین و ….
مصرف تنقلات رو کم کنین
خوردن تنقلات در طول روز میتونه باعث افزایش وزن کودکتون بشه و اونو نسبت به ناهار و شام بی علاقه کنه. و اگه بچه ها کمتر گرسنه بشن کمتر دوست خواهند داشت که غذاهای جدید (مثلا سبزیجات) رو امتحان کنن. به عنوان پدر و مادر خیلی مهمه که یه دستور العمل برای مصرف تنقلات تنظیم کنین: سعی کنین وعده های غذایی رو با تنقلات سازگار کرده و بینشون حداقل دو ساعت فاصله بذارین. بیشتر از دو یا سه بار در روز نباید تنقلات مصرف بشه و هر کدومشون باید فقط ۱۵۰ کالری داشته باشن. مثلا تکه های سیب زمینی با کره بادام زمینی، ماست کم چرب با توت فرنگی، ذرت بو داده، هویچ با فلفل قرمز، آجیل، میوه های خشک و مخلوطهای خانگی که با غلات سبوس دار درست شدن همشون گزینه های عالی هستن.
یه اتاق تماشای تلویزیون درست کنین که خوردن در اون اتاق ممنوع باشه!
تماشای بیش از حد تلویزیون منجر به عدم فعالیت و بی فکر خوردن میشه. پس یه اتاق درست کنین که فقط مخصوص تماشای تلویزیون باشه و کسی داخل اون اتاق حین تماشای تلویزیون چیزی نخوره، تلویزیون رو از اتاق خواب بچه ها خارج کنین. وقتی دارین غذا میخورین خاموشش کنین، و بهتره که تماشای تلویزیون رو به طور کلی به روزی دوساعت محدود کنین (این زمان شامل فعالیت غیر درسی با کامپیوتر و بازیهای ویدئویی هم میشه). به این صورت فرزندتون بیشتر از همیشه فعال میشه.
خانوادگی تحرک داشته باشین
فعالیت های جسمی نه تنها وزن رو کنترل میکنه بلکه اعتماد به نفس رو افزایش داده و کل خانواده رو به انجام بیشتر این فعالیت ها تشویق میکنه. بچه هایی که بخصوص با وزنشون درگیرن احساس بهتری پیدا میکنن وقتی که بخشی از یه تیم میشن (خانواده). یه گردش خانوادگی تنظیم کنین، با همه خانواده دوچرخه سواری کنین، اگه خونتون حیاط داره توپ بازی کنین، با کودکتون به کلاسهای ورزشی برین، با هم فیلم های آموزشی ورزشی ببینین و … به این ترتیب همه خانواده بیشتر به آینده امیدوار شده و از این فعالیت های سرگرم کننده بیشتر لذت میبرن.