غرفه ایران در اکسپو ۲۰۱۵ جایزه دوم از نظر تجهیزات داخلی را به خود اختصاص داده است.
نمایشگاه بین المللی اکسپو ۲۰۱۵ میلان دیشب طی مراسمی با حضور سرجو ماتارلا رییس جمهور ایتالیا به کار خود خاتمه میداد و پرچم اکسپو به آستانه پایتخت قزاقستان و دبی، دو شهر میزبان اکسپو در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۲۰ تحویل داده شد.
اکسپوی میلان که از روز ۱۱ اردیبهشت ماه با شعار «تغذیه زمین، انرژی برای حیات» آغاز شده بود دیروز در حالی پایان یافت که بیش از ۲۱ میلیون نفر از آن در طول ۱۸۳ روز بازدید کردند. غرفه ایران نیز در این رویداد اقتصادی میزبان حدود چهار میلیون نفر بوده است. در طول فعالیت اکسپو همچنین ۶۰ تن از سران دولتها از آن بازدید به عمل آوردند. پرجمعیتترین روز این نمایشگاه، روز ۱۰ اکتبر با بیش از ۲۷۲ هزار بازدیدکننده اعلام شده است.
یک هیات داوری انتخاب شده از سوی اکسپو، جوایزی را به بهترین غرفهها اعطا کرد. این جوایز در بخشهای مختلف از توسعه موضوع نمایشگاه تا معماری، از نوع بازدید کننده تا بهترین راه حل برای محیط زیست و از آموزش عمومی تا ترویج ارزشهای اکسپو در نظر گرفته شدهاند.
جوایز اکسپو بر اساس سه نوع غرفه اعطا شدند: ۱- غرفههای ساخته شده توسط کشورهای شرکت کننده با مساحتی کمتر از ۲ هزارمتر مربع، ۲- غرفههای ساخته شده توسط کشورهای شرکت کننده با مساحتی بیش از ۲ هزار متر مربع، ۳- غرفههای موسوم به کلاستر.
جایزه طلا در بخش غرفههای ساخته شده توسط کشورهای شرکت کننده با مساحت بیش از دو هزار متر مربع به ژاپن در طراحی غرفه اعطا شد و غرفههای کره و روسیه جوایز دوم و سوم را دریافت کردند.
آلمان نیز جایزه نخست را برای توسعه موضوع اکسپو گرفت و به دنبال آن آنگولا و قراقستان جوایز بعدی را دریافت کرده و فرانسه نیز از نظر معماری غرفه جایزه نخست را گرفت و پس از آن بحرین و چین جوایز بعدی را دریافت کردند. در بخش غرفههای ساخته شده توسط کشورهای شرکت کننده با مساحتی کمتر از ۲ هزار متر مربع، اتریش جایزه نخست را گرفت و جمهوری اسلامی ایران برنده جایزه دوم از نظر تجهیزات داخلی شد و جایزه سوم به استونی اعطا شد. این درحالی است که به کشورهایی مانند امارات متحده عربی که در سال ۲۰۲۰ میزبان اکسپو خواهد بود و یا سوییس که به ظاهر امکان دریافت جایزه را داشتند، جایزه ای اعطا نشد. اکسپو، رویدادی فرهنگی – تجاری است که بر روی غذا، معماری، طراحی، طبیعت، نمایش، سنتها و آینده متمرکز شده و فرصتی برای تأمل و بحث در خصوص تلاش کشورهای مختلف جهان برای یافتن راه حلهایی برای تناقضات جهان در زمینه تغذیه، انرژی و محیط زیست است که هر پنج سال یک بار در یکی از کشورهای جهان برگزار میشود. بیش از ۱۴۰ کشور شرکت کننده در این رویداد مهم بین المللی از جمله جمهوری اسلامی ایران، هرکدام برای آشنا کردن بازدیدکنندگان با تاریخ و سنتهای خود در زمینه غذا، انرژی و محیط زیست، غرفههای خود را به شکلهای مدرن و سنتی طراحی کردند.
هنر آنلاین